financieel-economische oefeningen met excel de boeck
Financieel-economische oefeningen met Excel
Serge Halsberghe - Eddy Van den Broeck

Financieel-economische oefeningen met Excel bevat interessante gevalstudies die telkens een specifiek financieel-economisch vraagstuk behandelen.

De belangrijkste krachtlijnen:

  • gevalstudies uit de financiĆ«le wereld, waaronder een aantal boekhoudkundige
  • zowel korte als uitgebreide studies
  • stapsgewijze uitwerking met aandacht voor voortgang volgens eigen inzichten in de benodigde Excel-tools

De auteurs geven de Excel-tools aan die het meest geschikt zijn om de nodige berekeningen te maken, gegevens te schikken, analyses te maken, visuele voorstellingen te genereren ... Het aanreiken van tips om gaandeweg zelfstandig te evolueren in het continue Excel-leerproces is nieuw.

Dit is dus geen handleiding voor MS Excel, wel een praktijkboek dat bruikbare tools aanreikt om concrete bedrijfsproblemen op te lossen.

De auteurs kiezen resoluut voor een oplossingsgerichte werkwijze. Daarom vindt u het eindresultaat van de gevalstudies ook in het boek, samen met een stapsgewijze bespreking met tips van de meest optimale oplossingsmethode. Het boek is ook zeer geschikt als zelfstudiemateriaal. 

Kenmerkend voor dit boek is de vakoverschrijdende aanpak, waarbij zowel de informatica-invalshoek als het financieel-economische aspect kunnen primeren.

Extra onlinemateriaal

  • oefenbestanden
Het onlinemateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag uw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

Bekijk de inhoudsopgave van editie 2021

Bekijk het aanbod



Asella De Vos 2022 klein

Barbara De Schrijver 2022 klein

Kunnen wij je helpen?

Een boek op maat in enkele clicks?

Met Blend kan je eenvoudig een boek op maat samenstellen. Kies uit hoofdstukken van De Boeck en voeg - als je dat wenst - je eigen lesmateriaal toe. Een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren!

Heb je een andere vraag?

Wil je een beoordelingsexemplaar of heb je een andere vraag? Onze accountmanagers staan voor je klaar!

accountmanager@vanin.be

Asella De Vos (alle werkdagen behalve maandag):
+32 (0)472 40 39 55

Barbara De Schrijver 
+32 (0)479 86 90 65