Over de auteurs

Lieven Acke

Lieven Acke is licentiaat in de politieke wetenschappen, licentiaat in de rechten en bijzonder licentiaat in accountancy en revisoraat (UGent). Naast de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor, heeft Lieven zich altijd ingezet in en voor het Instituut voor Bedrijfsrevisoren (IBR) (raadslid gedurende 15 jaar, voorzitter van diverse commissies en werkgroepen zoals Juridische Commissie, Commissie Publieke Sector, …). Momenteel is hij voorzitter van het Informatiecentrum Voor Het Bedrijfsrevisoraat (ICCI), de stichting van het IBR die onder andere instaat voor de uitbouw van doctrine via publicaties, en vertegenwoordigt hij het IBR in de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en in de Vlaamse Adviescommissie voor Boekhoudkundige Normen. Hij treedt op als inspecteur voor het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren, is docent aan de Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen) en is een frequent gevraagd spreker op seminaries. Als gerechtsdeskundige probeert hij zijn ervaring ter beschikking te stellen van de gerechtelijke macht. Ook daar probeert hij, als voorzitter van de Werkgroep Gerechtsdeskundigen van het IBR, de belangen van de bedrijfsrevisoren te behartigen.

Ilse Van Assche

Ilse Van Assche is licentiate in de handelswetenschappen (Vlekho, 2002) en gegradueerde in bedrijfsbeheer (optie accountancy-fiscaliteit) (KdG, Antwerpen 1999) en sinds 2008 erkend bedrijfsrevisor bij het IBR. Ze is al meer dan 20 jaar tewerkgesteld bij een big4-accountants- en advieskantoor waar ze naast het uitvoeren van opdrachten als bedrijfsrevisor (audit van bedrijven met uiteenlopende activiteiten zoals binnen de transportsector, productie en retail en wettelijke opdrachten) mee instaat voor de opleidingen georganiseerd door het kantoor en deelneemt aan de interne werkgroep inzake auditstandaarden en -methodologie. Ilse is tevens docent en gastspreker aan Thomas More.

Thierry Van Loocke

Thierry Van Loocke is master in de toegepaste cconomische wetenschappen (UA Antwerpen 1986) en genoot een MBA-opleiding aan de Vlerick Business School (JMP 1996). Na 15 jaar werkervaring in een middelgroot bedrijfsrevisorenkantoor en 20 jaar bij Deloitte, heeft hij vandaag een eigen bedrijfsrevisorenkantoor. Zijn interesse en ervaring focust hoofdzakelijk op familiale ondernemingen en omvat zowel productie-entiteiten als ondernemingen uit de dienstensector. Zijn werkzaamheden bestaan uit alle wettelijke opdrachten van de bedrijfsrevisor (commissarismandaten, wettelijke opdrachten, beperkt nazicht en full scope audit, due diligence-opdrachten, werkzaamheden ten behoeve van de ondernemingsraad, interne controle en waarderingsopdrachten). Hij is aangesteld als rechter in ondernemingszaken aan de ondernemingsrechtbank te Gent en zetelt in diverse werkgroepen binnen het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Hij is geregeld gastspreker op seminaries en is docent aan UGent.

Stijn Verhoeven

Stijn Verhoeven is master in de accountancy en het revisoraat (KU Leuven, 2011) en behaalde de titel van bedrijfsrevisor in 2018 voor het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Na zijn studies heeft Stijn 11 jaar werkervaring opgedaan in een big4-omgeving (PwC Bedrijfsrevisoren) en is sinds 2022 werkzaam in een middelgroot bedrijfsrevisorenkantoor (Finvision Bedrijfsrevisoren). Met zijn big4-achtergrond heeft Stijn ervaring opgedaan in verschillende sectoren en in van bedrijven van verschillende grootte, gaande van beursgenoteerde bedrijven met hoofdzetel in België tot dochterondernemingen van buitenlandse multinationals tot Belgische familiale KMO-omgevingen. Daar heeft Stijn ervaring opgedaan binnen verschillende domeinen, zoals IFRS, US GAAP en BE GAAP. In zijn huidige rol als director audit & transaction services bij Finvision, is hij momenteel vooral gericht op commissarismandaten binnen Belgische (familiale) ondernemingen, alsook in transactiebegeleiding (waardering van ondernemingen, due diligence, ...).